Äripäev • 31. märts 2017 kell 8:48

Krediidipank lahkub Läti turult

Krediidipank  Foto: Raul Mee

Tänavu jaanuaris uued omanikud saanud ASi Eesti Krediidipank nõukogu otsustas ettevõtte muutunud strateegia tõttu sulgeda Läti filiaali ning keskenduda edaspidi pangateenuste pakkumisele vaid Eesti turul, selgub pressiteatest.

Krediidipanga Läti filiaal jätkab tegevust tänavu 14. juunini, kuid lõpetab uute klientide ja hoiuste vastuvõtu alates 31. märtsist. Kõigile Krediidipanga Läti filiaali klientidele makstakse nende hoiustel ja arvelduskontodel olev raha tagasi. Muudatus ei puuduta Krediidipanga Eesti kliente.

Krediidipanga Läti filiaali juhataja Arturs Tomsi sõnul on Krediidipangal Lätis umbes 1200 klienti, kellel on võimalus viia kuni mai lõpuni oma rahaasjad üle mõnesse teise panka. 

Krediidipanga Läti filiaalis töötab kokku 17 töötajat, kelle töölepingud lõpetatakse hiljemalt tänavu aasta lõpuks.

Krediidipanga juhatuse esimees Margus Rink lausus, et filiaali sulgemise põhjus on Krediidipanga tegevuse ümberkorraldamine. “Alates tänavu sügisest hakkame tegutsema koostöös Eesti suurima jaekaubandusketiga Coop Panga nime all. Lätis filiaali omamine pole meie uue strateegiaga kooskõlas, seetõttu otsustas Krediidipanga nõukogu filiaali sulgeda,” lausus Rink.

Kõiki Krediidipanga Läti filiaali kliente teavitatakse muutustest ka personaalselt. 

Hetkel kuum