Agressiivselt laienev TransferWise süvendab kahjumit

04. september 2016, 09:46
Transferwise'i üks asutaja Taavet Hinrikus ei muretse kahjumi pärast.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160904/NEWS/160909908/AR/0/taavet-hinrikus,-transferwise.jpg

Soodsaid rahaülekandeid võimaldav TransferWise laieneb jõuliselt ja firma üks asutaja Taavet Hinrikus ei muretse süveneva kahjumi pärast.

TransferWise'i käive ulatub tänavu The Guardiani andmeil 33 mln euroni, seejuures on kasvanud igakuine käive 6 mln euroni. Ajalehe andmeil ulatub ettevõtte turuosa UKs 8%ni. Samal ajal süveneb ka ettevõtte kahjum, tänavu 60% võrra 20 miljoni euroni.

Hinrikuse selgituse kohaselt tingib miinuse agressiivne laienemine, näiteks alustas ettevõte teenuste pakkumist Austraaliast ning peagi lisanduvad Jaapan ja Singapur.

Suurbritannias hindab ta ettevõtte positsiooni tugevaks. "UK osa eraldi arvestades on näha, et kõik töötab hästi. Küsimus ongi meie laienemise kiiruses. Meil on raha ning seetõttu pole see meile murekoht. Nulli jõudmine isegi ei peaks olema tähtsaim eesmärk."

Hinrikus oli ajalehe andmeil tehnoloogiaettevõtteist üks valjuhäälsemaid Brexiti vastaseid ning ähvardas firma Suurbritanniast positiivse otsuse korral ära kolida. Nüüd selgitas ta, et sealset üksust ettevõtjad enam ei suurenda. "See on kohutav. Parimal juhul kaotab Suurbritannia aasta-kaks idufirmadele, sest ebaselgetel aegadel raha ei kaasata," selgitas ta. Riskiraha varajase faasi ettevõtetele ongi tema sõnul juba kokku kuivanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. September 2016, 09:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing