Äripäev • 20. september 2016 kell 7:25

Selgusid Tartu parimad ettevõtjad

Selgusid Tartu parimad ettevõtjad  Foto: Margus Ansu/Postimees/Scanpix

Tartu parim väikeettevõtja oli eelmise aasta tulemuste põhjal Mooncascade OÜ. Enim töökohti lõi Kodumaja AS, suurim ekspordi kasvataja oli OÜ TMB Element ja suurim investeerija AS Tartu Veevärk, vahendas Tartu linnavalitsus.

Tartu parimaks väikeettevõtjaks tunnistatud Mooncascade OÜ on 2009. aastal Skype’i tarkvarainseneride loodud ettevõte, mille tegevusalaks on veebi ning mobiili tarkvaraarenduse täisteenus kodu- ja rahvusvahelisel turul.

Kodumaja AS lõi 2015. aastal juurde 59 uut töökohta. Ettevõtte põhitegevus on (puit)karkassehitiste projekteerimine ja ehitamine tehases toodetud elementidest. Eelmise aasta lõpus valmis aktsiaseltsil Kodumaja 14korruseline ja 51 meetri kõrgune maailma kõrgeim puitmaja.

Suurim ekspordi kasvataja OÜ TMB Element toodab ja müüb monteeritavaid raudbetoontooteid. Ettevõte tegutseb peamiselt Eesti, Skandinaavia ja Soome turul. Ettevõtte käive oli 24,6 miljonit eurot ning eksport 16,5 miljonit eurot.

Suurim investeerija AS Tartu Veevärk investeeris 2015. aastal kokku 7,7 miljonit eurot.

Aasta turismiteoks tunnistati Hektor Design Hostel. Meditsiini- ja eluteaduste valdkonna ettevõtjatest oli parim OÜ EST-DOMA. Tartu Teaduspargi aasta ettevõtteks tunnistati Solis BioDyne OÜ, edukaim SA Tartu Ärinõuandla toel alustaja oli Disaintekstiil OÜ ja Tartu Loomemajanduskeskuses – Teenu OÜ. Tartu Kutsehariduskeskuse parim koostööpartner oli mullu AS HANZA Mechanics Tartu.

Parimate ettevõtjate väljaselgitamisel kasutati alusandmetena kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile enne 1. juulit 2016 esitatud 2015. aasta majandusaasta aruande näitajaid. Tartu valib parimaid ettevõtjaid alates 1998. aastast.

Hetkel kuum