Mait Kraun • 24. juuni 2017 kell 17:50

Betoonifirma teenis ligi 2 miljonit kasumit

Betoonelementide eksportija TMB Elemendi Tartu tehases valmivate elementide paigaldusmeeskonda juhib Stockholmis juba seitsmendat aastat töötav Sven Maschorov.  Foto: Lauri Leet

Betoonifirma TMB Element kasvatas käivet veerandi võrra ning teenis ligi 2 miljonit eurot kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et betoonist ehitustoodete tootmisega tegeleva TBM Element OÜ müügitulu langes eelmisel aastal 24,9 protsenti, 18,5 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga) Ärikasum suurenes seejuures 364 284 euro võrra, 1,95 miljoni euroni.

Keskmiselt töötas ettevõttes mullu 188 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja 5 võrra. Käive töötaja kohta langes 23 protsenti, 98 422 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 5 protsenti, 1552 euroni kuus.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõtte eesmärk on tagada 2015-2020 aastatel vähemalt 25protsendiline omakapitali tootlus. Selleks tuleb arendada ja kaasajastada tehast ning tootevalikut, saavutada tugev konkurentsivõime ja turupositsioon koduturul (Eestis), tegutseda eksportturgudel läbi otsekontaktide ning omada referentse teostatud projektide näol ning hoida ekspordi osakaal müügimahust üle 50protsenti, kirjutas firma oma tegevusaruandes.

2017. aastal plaanib ettevõte parandada oma kasumlikkust, suurendada müügimahtu Skandinaavias, eeskätt Rootsis ning tõsta üldist tootmismahtu 10protsendi võrra.

OÜ TMB Element kuulub AS TMB gruppi ja kuulub 100protsendiliselt AS-ile TMB. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum