Mait Kraun • 3. oktoober 2016
Jaga lugu:

Venemaa majandus hakkas tõusma

Venemaa lipp  Foto: EPA

Venemaa majandus kasvas augustis esimest korda alates 2014. aastast, selgub Venemaa majandusministeeriumi andmetest.

Venemaa sisemajanduse koguprodukt tõusis augustis (eelmise aasta sama ajaga võrreldes) 0,3 protsendi võrra. Kasv on väike, aga tegemist on märgilise näitajaga, sest venelaste majandus on langenud juba 21 kuud järjest. Viimati kasvas majandus 2014. aasta novembris.

Venemaa keskpank prognoosib, et majanduskasv peaks selle aasta teises pooles kiirenema. 2017. aasta kasv saab olema aeglane, aga stabiilne, teatas keskpank. Valitsuse hinnangul on järgmise aasta majanduskasv 0,8 protsenti. Ühtlasi loodetakse, et majandus võtab uue kursi.

„Vana majanduskasvu mudel on kurnatud. Uus mudel peaks põhinema investeeringutel,“ ütles keskpanga juht Elvira Nabiullina.

Rahvusvaheline Valuutafond prognoosib, et sellel kalendriaastal langeb Venemaa majandus kokku 1,2 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum