Äripäev • 12. oktoober 2016 kell 13:53

Rõivas: Rootsi on Eesti olulisim majanduspartner

Peaminister Taavi Rõivas kohtus Rootsi peaministri Stefan Löfveniga.  Foto: Tauno Tõhk

Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Rootsi peaministri Stefan Löfveniga, kellega arutas kahe riigi majanduskoostööd ja energiaprojekte, samuti Euroopa Liidu teemasid.

Rootsi ja Eesti majanduskoostöö teemal ütles peaminister Rõivas, et Rootsist on saanud Eesti olulisim majanduspartner. „Mitme Rootsi suurettevõtte otsus oma arendus Eestisse tuua näitab, et meie ettevõtluskeskkond on usaldusväärne ja konkurentsivõimeline.“ Rõivas lisas, et näeb suurt potentsiaali ka digivaldkonna koostöö tihendamiseks.

Rootsi on Eesti suurim välisinvestor ja olulisim ekspordi sihtriik. Rootslased on Eestisse investeerinud 4,5 miljardit eurot, mis on üle 25% Eestisse tehtud otseinvesteeringutest. Eesti ettevõtete eksport Rootsi moodustas septembris 17% kogu ekspordist.

Peaministrit saadab visiidil äridelegatsioon, kuhu kuulub 31 ettevõtet. Äridelegatsiooni visiit on ette valmistatud koostöös EASiga.

Hetkel kuum