• Jaga lugu:

  ELis septembris rekordiline automüük

  Volkswagen jätkuvalt ELi autoturu liiderFoto: Scanpix/Reuters

  Uute autode müük Euroopa Liidus kasvas septembris aasta baasil 7,2%, küündides mahu poolest rekordini, teatas Euroopa Autotootjate Assotsiatsioon ACEA.

  Müüdi üle 1455 miljoni sõiduki, vahendas agentuur Bloomberg. „Mahu poolest on see tulemus läbi aegade septembri suurim,“ teatas ACEA.
  Uute autode müüki jälgitakse kui majanduse seisukorra indikaatorit. Müük kahanes järsult pärast 2008. a finantskriisi, kuid on 2013. a septembrist (juuli väikse erandiga) kasvanud.
  ELi riikidest kasvas sõidukite müük enim Itaalias 17,4%, Hispaanias 13,9% ja Saksamaal 9,4%. Prantsusmaal kasvas müük vaid 2,5% ja Suurbritannias 1,6%.
  ELi turuliider on jätkuvalt Volkswagen, mille turuosa aasta esimese üheksa kuu kokkuvõttes oli 23,8% (mullu samal ajal 24,9%). Prantsuse PSA ja Renault olid mõlemad teisel kohal 10%ga. Neljandal kohal oli Ford 7,1% turuosaga, millele järgnesid Opel (6,8%), Fiat-Chrysler (ja,7%) ja BMW (6,6%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.