Eesti Gaasi müük kasvas viiendiku võrra

Foto: Veiko Tõkman
Äripäev • 20. oktoober 2016 kell 13:15

AS Eesti Gaas müüs üheksa kuu kokkuvõttes 328 miljonit m³ gaasi, eelmisel aastal oli võrdlusnumber 277 miljonit m³. Seega üheksa kuuga on gaasimüük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 18%.

Septembris müüs Eesti Gaas 18,1 miljonit m³ gaasi, mis on 0,2 miljonit m³ rohkem võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Kasvab surumaagaasi tarbimine transpordis - üheksa kuuga on sõiduautod, veoautod ja bussid tarbinud kokku 3,3 miljonit m³ gaasi, eelmisel aastal oli surumaagaasi tarbimine sama ajaga 2,4 miljonit m³, mis teeb kasvuks ligi 40%.

Elektrilepingu on Eesti Gaasiga sõlminud tänavu 890 uut klienti.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad AS EG Ehitus ning AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub Eestis viis surumaagaasitanklat.

Eesti Gaas annab tööd üle 200 inimesele, kontserni käive ulatus möödunud aastal 130 miljoni euroni. Ettevõttel on 1600 äriklienti ja 42000 koduklienti.

Hetkel kuum