• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rehe: peame hoidma Teres kodurahu

  Endine Danske panga juht Aivar Rehe asus piimatööstuse Tere etteotsaFoto: Andres Haabu

  Eelmisel nädalal Tere juhatajaks saanud Aivar Rehe ütles, et on jätkuvalt Tere juht ning taustal toimuvad juriidilised vaidlused ei mõju hästi ettevõtte mainele.

  Rehe esimesed tööpäevad on veninud 16-tunnisteks ning ta teeb kõik, et hoida töötajate usaldust ning ettevõttes sees ei ole tema kinnitusel vastasseisu.
  Järgneb intervjuu:
  Kes on praegu Tere juhatuse liige? Aivar Rehe.
  See vaidlus, kes siis ikkagi on Tere juht, ei mõju ettevõtte mainele just hästi? See on erakordne ja ebameeldiv juhtum. Ega see minu taotlust hoida ettevõtte väärtust, mille juurde kuulub ka selgus asjades ning juhtimises, lihtsamaks ei tee. Kindlasti oli see pigem negatiivne juhtum.
  Pressiteade tuli eile hilisõhtul millegipärast Tere AS-i nimel? Mina olin eile meie tehastes Viljandis ja Põlvas, kohtusin ka piimatootjatega ning sain sellest uudisest teada teel olles.
  See, et Tere nimel pressiteade väljastati, on eksitav? Kindlasti.
  Olete saanud rahulikult sisse elada? Ei noh, mis siin rahulikult (hakkas naerma). Ikka 16 tundi päevas praegu, töö on väga tempokas ja informatsioon tuleb kiiresti läbi töötada. Ma olen ka tehased üle vaadanud ja näinud, et inimestel silmad säravad. Olen juba mõnede farmeritega kohtunud. Piim kui sisend on väga oluline. Tunnetan, et ettevõtte tootega ehk väljundiga kõik toimib. Tänan ka kõiki kaupmehi, sest maksedistsipliin on väga hea. Tulenevalt erinevatest signaalidest on oluline hoida ka ettevõtte sees töötajate jaoks selgust. Tehaste juhtkondadega saime hea koostöö. Kohanemine on olnud kiire, aga mina pean vastu. Loodan, et mind võetakse kollektiivi poolt omaks.
  Kas Kruudaga on läbisaamine korrektne? Mina võtsin üle ettevõtte igapäevajuhtimise, tema tegeleb omanikuna Tere võimalike ostuhuvilistega. Lähtudes oma panganduskogemusest, olen Oliverile ka nõu andnud. Meil on sellised regulaarsed päevased ja ka õhtused telefonijutud. See on hädavajalik, tema aitab mind inimeste tundmaõppimisel.
  Kas sellest eilsest pressiteatest ka… (katkestab) Ei, kuna mul on tempo nii kõrge ja püüan seda õrna usaldust hoida, siis ma ei vaata, kes ja kus…
  Ehk advokaatide vaidlus käib kusagil taustal? Just, täpselt. Minu seisukoht on, ka Oliveriga suheldes, et ärme lasku nendesse vaidlustesse. Selleks on juristid. Teeme juhi ja omaniku vahel koostööd selle nimel, et kõik saaksid rahuldava tulemuse. Tingimustes, kus tehastes on seadmed kuumad ehk äri käib.
  Teie sõnum kõigile lepingupartneritele on, et Tere juhataja on Aivar Rehe ja kõik käib teie kaudu? Täpselt nii. Vaidluste teema on väga õrn ja tegelikult ei ole siin ettevõttes sees vastasseisu. Ei ole siin võitlustandrit. Me peame hoidma meie 400 töötaja nimel asju heas konditsioonis. Kodurahu on vaja, sest see hoiab stabiilsust. Mul on kogemus varasemast ajast, istudes laua ümber omanike ja kreeditoridega, kui väikest sütikut on vaja, et asjad lähevad väga kuumaks. Seepärast on ka ajakirjandusel siin oma roll, et asjad hästi läheksid ja ei toodaks põhjendamatult negativismi välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Advokaadibüroode TOPi võitja: võidu toob oskus muuta vajadusel kiiresti fookust
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.