Sirje Rank • 26. oktoober 2016 kell 13:34

Schengeni ajutine piirikontroll võib pikeneda

Piirikontroll Öresundi sillal Taani ja Rootsi vahel  Foto: Scanpix/REuters

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku pikendada Schengeni viisavabas ruumis osadel piiridel ajutiselt kehtestatud piirikontrolli veel kolme kuu võrra, kuna kõik tingimused pole veel täidetud, et sellest loobuda.

Ettepanek puudutab Austria-Ungari ja Austria-Sloveenia maapiiri, Saksamaa ja Austria maapiiri, Taani sadamaid, kust on laevaühendus Saksamaale ning Taani ja Saksamaa maapiiri, Rootsi sadamaid riigi lõuna- ja lääneosas ning Öresundi silda, Norra sadamaid, kust on laevaühendus Taani, Saksamaale ja Rootsi.

Komisjoni sõnul on leping Türgiga pagulaste tulva küll oluliselt vähendanud, kuid märkimisväärne hulk illegaalseid immigrante on endiselt Kreekas ja teistes liikmesriikides.

Hetkel kuum