• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõis: ei tasu uhkustada, et meil ei ole ühtegi laenu

  Jüri MõisFoto: Raul Mee

  "Kogu maailmas nuheldakse kõik patud hoiustajate peale. Sellega ma tahan öelda, et riigina ei tasu uhkustada, et meil ei ole ühtegi laenu," ütles ettevõtja Jüri Mõis.

  "Eesti riik on ekstremaalne, Euroopas kõige väiksema laenukoormusega, seda võib-olla on uhke rinnale trampida, aga praktiliselt see edu ei too, kuna eurode juurde trükkimine peab ükskord mõju avaldama," vahendas ERRi uudisteportaal Vikerraadio hommikuprogrammis kõnelenud Mõisa.
  "Kui marslane vaataks Eestimaa pinda, siis ta näeks, et meil on totaalselt tore arenenud Lääne ühiskond. Mis on täiesti puudu, siis maanteed ja teised korralikud teed, samuti Tallinna tänavatevõrk. Need oleks justkui unustatud ehitamata siia suurepärasesse ühiskonda," rääkis Mõis.
  Mõisa sõnul on see silmaga nähtav probleem, et Eestis pole korralikke teid ning samas puudub julgus laenu võtta, mis tundub majanduslikus mõttes hea, selge ja lihtne võimalus.
  Loe pikemalt ERRist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.