Äripäev • 3. november 2016 kell 10:19

Mõis: ei tasu uhkustada, et meil ei ole ühtegi laenu

Jüri Mõis  Foto: Raul Mee

"Kogu maailmas nuheldakse kõik patud hoiustajate peale. Sellega ma tahan öelda, et riigina ei tasu uhkustada, et meil ei ole ühtegi laenu," ütles ettevõtja Jüri Mõis.

"Eesti riik on ekstremaalne, Euroopas kõige väiksema laenukoormusega, seda võib-olla on uhke rinnale trampida, aga praktiliselt see edu ei too, kuna eurode juurde trükkimine peab ükskord mõju avaldama," vahendas ERRi uudisteportaal Vikerraadio hommikuprogrammis kõnelenud Mõisa.

"Kui marslane vaataks Eestimaa pinda, siis ta näeks, et meil on totaalselt tore arenenud Lääne ühiskond. Mis on täiesti puudu, siis maanteed ja teised korralikud teed, samuti Tallinna tänavatevõrk. Need oleks justkui unustatud ehitamata siia suurepärasesse ühiskonda," rääkis Mõis.

Mõisa sõnul on see silmaga nähtav probleem, et Eestis pole korralikke teid ning samas puudub julgus laenu võtta, mis tundub majanduslikus mõttes hea, selge ja lihtne võimalus.

Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum