• Jaga lugu:

  Rosnefti aktsiatel hulk huvilisi

  Venemaa pani müüki riigifirma Rosneft 19,5% aktsiapaki.Foto: EPA

  Venemaa riigifirma Rosneft 19,5% aktsiapakk peab olema müüdud detsembri keskpaigaks, teatas president Vladimir Putini abi Andrei Beloussov. „Meil on tähtajaks 15. detsember,“ märkis ta. Vene meedia andmeil on ostuhuvilisi nii Venemaalt kui Hiinast.

  Venemaa esimese asepeaministri Igor Šuvalovi allkirjaga direktiiv ütleb järgmist: tehing peab olema kinnitatud hiljemalt 5. detsembriks, seejuures arveldused ostjaga peavad olema lõpule viidud hiljemalt 15. detsembriks. Riigieelarvesse peab raha jõudma enne 31. detsembrit.
  Aktsiapaki müügihinnaks on direktiivis määratud vähemalt 748,26 miljardit rubla (ligi 11 mld eurot) ning müügiotsusele kirjutas peaminister Dmitri Medvedev alla 10. oktoobril.
  Rosnefti asepresident Mihhail Leontjev rääkis hiljuti raadiojaama Business FM eetris, et nende kontsern kaalub tõsiselt võimalust osta ise Rosneftegazi osalus välja. „Oleme valmis oma aktsiad ära ostma, me armastame oma aktsiaid,“ rääkis Leontjev ja lisas, et see on iga ettevõtte tegevuses tavaline toiming. „Exxon näiteks ostab väga sageli oma aktsiaid. Teate, nagu Mark Twainil oli Tom Sawyer, kes müüs puuke ja ütles: „Me oleme oma puukidega rahul.“ Võõrast puuki võib igaüks laimata, aga meie oleme oma puukidega rahul. Kui ei taha, ärge võtke. Meie usume oma firma kolossaalsesse potentsiaali. Leiame, et firma on põhimõtteliselt alahinnatud. Ja oleks kummaline, kui me omaenda ettevõttesse ei usuks,“ rääkis ta.
  Vedomosti kirjutab, et ligi viiendikku Rosneftist piidlevad veel hiinlaste Sinopec, kasahhide Kazmunaigaz, Lukoil ja Surgutneftegaz.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.