• Jaga lugu:

  Hollande ei kandideeri uuesti Prantsusmaa presidendiks

  Francois HollandeFoto: epa

  Prantsusmaa president Francois Hollande teatas äsja riigitelevisiooni otse-eetris, et loobub kandideerimast 2017. aastal toimuvatel presidendivalimistel.

  "Otsustasin mitte kandideerida ja mitte taotleda riigijuhina teist mandaati," tegi ta Elysee paleest avalikkust üllatava avalduse. Ta on Viienda Prantsuse Vabariigi ajaloo esimene president, kes uuesti ametisse ei kandideeri.
  "Annan endale täielikult aru sellest, et minu kandidatuuri esiletõstmine võiks seada ohtu Prantsusmaa vasakjõudude ühtsuse," ütles Hollande. Ta lisas, et tegi otsuse vastutustundega, sest jutt ei käi mitte isikust, vaid riigi tulevikust. 
  Sotsialistist Hollande, kellel on avaliku arvamuse küsitlustes madal reiting, võis selle avaldusega loovutada koha oma parteikaaslasele peaminister Manuel Vallsile, kes on öelnud, et ei välista presidendiks kandideerimist. Vasakpoolsed valivad oma presidendikandidaadi 22. ja 29. jaanuaril. 
  Läinud nädalavahetusel valiti konservatiivide presidendikandidaadiks Francois Fillon, kes lülitas konkurentsist välja eelmise riigipea Nicolas Sarkozy.
  Aprillis ja mais 2017 toimuvatel presidendivalimistel kandideerib ka paremäärmuslane Marine Le Pen, kes jääb praegu küsitlustes populaarsuselt Fillonile alla: Fillonil on toetust 29%, Le Penil 23%.
  Novembris teatas oma kandideerimisest ka Hollande'i endine majandusminister Emmanuel Macron, kes on avaliku arvamuse küsitluste põhjal populaarsuselt kolmas kandidaat 13 protsendiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.