Äripäev • 2. detsember 2016
Jaga lugu:

Kui palju e-residendi firma riigile raha toob?

E-residentsuse meeskonna juht Kaspar Korjus näitab e-residentidele mõeldud digitaalset ID-kaarti.  Foto: Andres Haabu

Portaal Geenius küsis Eesti e-residentsuse programmijuhi Kaspar Korjuse käest, kui palju e-residendid Eestile aastas tulu toovad.

E-residendid on loonud veidi üle 1000 ettevõtte, mis Korjuse sõnul teenivad Eestile uut tulu keskmiselt 362 eurot kuus, vahendab Geenius. See sisaldab otseseid makse (165 eurot), teenuste tarbimist (85 eurot), külastusi Eestisse (29 eurot), ja investeeringuid (83 eurot). „Seega jätab üks keskmine e-residendi ettevõte Eestisse 4300 eurot aastas, mis tähendab 4,3 miljonit eurot tulu aastas,“ ütles ta. Peamiselt pakuvad e-residentide firmad veebi- või konsultatsiooniteenuseid.

Kui palju läheb üks e-resident Eestile maksma, Korjus öelda ei osanud. „Kuna e-residendid maksavad oma avalduste menetlemise kulud ise kinni, siis peamine kulu on tulevikus ilmselt uute kandidaatideni jõudmine. Õnneks täna on rahvusvaheline meedia selle töö meie eest suuresti ära teinud ja meie enda turunduskulud on üsna väikesed,“ ütles ta.

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Jaga lugu:
Hetkel kuum