• Jaga lugu:

  Itaalia referendum kukkus läbi, peaminister lahkub ametist

  Matteo Renzi.Foto: EPA

  Lävepakuküsitlused ja varased tulemused näitasid, et tõenäoliselt võtab Itaalia peaminister referendumil vastu suure kaotuse, vahendab Reuters.

  Itaalia peaminister Matteo Renzi teatas pärast referendumit oma kõnes, et taandab ennast ametist. „Minu kogemus valitsusjuhina lõpeb siin,“ ütles Renzi.
  Pähapäeval toimus Itaalias referendum, kus hääletati peaministri Matteo Renzi soovitud reformide üle, mille abil ta lootis majanduskasvu kiirendada.
  Lävepakuküsitlused ja varased tulemused viitavad sellele, et Renzi võis kaotada referendumi lausa 20 punktiga. Ta ütles, et võtab „erakordselt selge“ kaotuse vastu ning annab lahkumisavalduse presidendile juba esmaspäeva õhtul.
  Investorid ja Euroopa poliitikud kardavad, et referendumi läbikukkumine põhjustab poliitilist ebastabiilsust. Lisaks sellele tekitab see Itaalia pankadele probleeme, mis võib euroala uude kriisi tirida.
  Euro reageeris uudisele 0,7protsendilise langusega (dollarisse) ja jõudis 20 kuu madalaima tasemeni.
  Referendumi tulemustel on negatiivne mõju turgudele ja pankadele, arvavad mitmed eksperdid ja analüütikud.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.