• Jaga lugu:

  Äripäeva aasta toimetajad on Ave Lepik ja Viivika Rõuk

  Viivika Rõuk (vasakul) ja Ave LepikFoto: Andras Kralla ja Raul Mee

  Äripäeva aasta toimetaja 2016 on kujundustoimetuse juht Viivika Rõuk ja uudistetoimetaja Ave Lepik.

  Ave panus Äripäeva lugudesse on selline, mida lugejad ei näe. Ta on justki nähtamatu abimees, kes aitab ajakirjaniku koostatud tekstile anda viimase lihvi.
  Autor ise ei märka sageli tekstis olevaid apsakaid, konarusi, loogika- ja struktuurivigu. Hea toimetaja leiab need aga üles ja parandab ära ning teeb seda sageli nii, et ajakirjanik ise ei saa arugi, et keegi on tema algset teksti muutnud.
  Ave on toimetaja, kes jätab tekstidesse alles ajakirjaniku isikupära ja ei kirjuta toimetamise käigus lugu ümber. Samas on Ave aga otseütleja, kriitiline ja karm, kuid tema kriitika ei tundu ülekohtusena. Ave on kohusetundlik ja tema peale saab alati kindel olla.
  Mõttemaailma muutja
  Alates sügisest Äripäeva kujundustoimetust juhtiv Viivika on inimene, kes on võtnud oma südameasjaks Äripäeva visuaalse poole eest hoolitsemise nii lehes kui ka veebis. Paar kuud on näidanud, et need kingad, kuhu ta sügisel astuma pidi, ei ole talle sugugi suured. Viivika on täis teotahet, ta on pühendud ja kaasamõtlev ning tal on pidevalt hulk häid ideid. Samuti on tal huvi erinevaid võimalusi katsetada. 
  Ajalehes töötavad ajakirjanikud kipuvad olema tekstikesksed, Viivika on oma entusiasmiga seda mõttemaailma muutnud ja utsitanud ajakirjanikke tagant, et nad mõtleksid info edastamisel rohkem erinevate visuaalsete võimaluste peale. Viivika on kirglik, aga teisalt ka põhjalik ja kannatlik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Munger: olukord turgudel on metsikum kui 90ndate lõpus
Berkshire Hathaway asejuht ja Warren Buffetti parem käsi Charlie Munger ütles täna, et osa turge on metsikult ülehinnatud ning praegune keskkond on isegi hullumeelsem kui tehnoloogiamull 1990ndate lõpus, vahendab Bloomberg.
Berkshire Hathaway asejuht ja Warren Buffetti parem käsi Charlie Munger ütles täna, et osa turge on metsikult ülehinnatud ning praegune keskkond on isegi hullumeelsem kui tehnoloogiamull 1990ndate lõpus, vahendab Bloomberg.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Vallaisade palgad tegid meeletu hüppe, rikkamad saavad 5000 eurot kuus
Valimiste järel on vallavanemate palku tõstetud kohati isegi üle 25 protsendi. Rikaste valdade juhid saavad nüüdsest 5000 eurot kuus, väiksemate ja vaesemate valdade juhid peavad hakkama saama aga 2000 euro suuruse tasuga.
Valimiste järel on vallavanemate palku tõstetud kohati isegi üle 25 protsendi. Rikaste valdade juhid saavad nüüdsest 5000 eurot kuus, väiksemate ja vaesemate valdade juhid peavad hakkama saama aga 2000 euro suuruse tasuga.