Äripäev • 24. detsember 2016 kell 15:30

Äripäeva aasta toimetajad on Ave Lepik ja Viivika Rõuk

Viivika Rõuk (vasakul) ja Ave Lepik  Foto: Andras Kralla ja Raul Mee

Äripäeva aasta toimetaja 2016 on kujundustoimetuse juht Viivika Rõuk ja uudistetoimetaja Ave Lepik.

Ave panus Äripäeva lugudesse on selline, mida lugejad ei näe. Ta on justki nähtamatu abimees, kes aitab ajakirjaniku koostatud tekstile anda viimase lihvi.

Autor ise ei märka sageli tekstis olevaid apsakaid, konarusi, loogika- ja struktuurivigu. Hea toimetaja leiab need aga üles ja parandab ära ning teeb seda sageli nii, et ajakirjanik ise ei saa arugi, et keegi on tema algset teksti muutnud.

Ave on toimetaja, kes jätab tekstidesse alles ajakirjaniku isikupära ja ei kirjuta toimetamise käigus lugu ümber. Samas on Ave aga otseütleja, kriitiline ja karm, kuid tema kriitika ei tundu ülekohtusena. Ave on kohusetundlik ja tema peale saab alati kindel olla.

Mõttemaailma muutja

Alates sügisest Äripäeva kujundustoimetust juhtiv Viivika on inimene, kes on võtnud oma südameasjaks Äripäeva visuaalse poole eest hoolitsemise nii lehes kui ka veebis. Paar kuud on näidanud, et need kingad, kuhu ta sügisel astuma pidi, ei ole talle sugugi suured. Viivika on täis teotahet, ta on pühendud ja kaasamõtlev ning tal on pidevalt hulk häid ideid. Samuti on tal huvi erinevaid võimalusi katsetada. 

Ajalehes töötavad ajakirjanikud kipuvad olema tekstikesksed, Viivika on oma entusiasmiga seda mõttemaailma muutnud ja utsitanud ajakirjanikke tagant, et nad mõtleksid info edastamisel rohkem erinevate visuaalsete võimaluste peale. Viivika on kirglik, aga teisalt ka põhjalik ja kannatlik.

Hetkel kuum