• Jaga lugu:

  Obama andis Venemaale vastulöögi

  Barack ObamaFoto: epa

  Kuuldused täiendavatest sanktsioonidest Venemaa vastu vastavad tõele ning viimaseid nädalaid ametis USA president Barack Obama teatas, et saadab riigist välja 35 Vene diplomaati.

  “Meetmed järgnevad korduvatele isiklikele ja avalikele hoiatustele, mida oleme Venemaale edastanud,” teatas Obama ja lisas, et tegu on igati asjakohaste sammudega, kuna Venemaa püüab kahjustada USA huve ning rikub rahvusvaheliselt kehtestatud norme.
  USA luureametnikud kinnitavad, et USA Demokraatliku partei vastu tehtud küberrünnakute taga olid Vene häkkerid. Samuti väidavad ametnikud, et just Vene häkkerite tegevuse tulemusena triumfeeris 8. novembril valimistel Donald Trump ja mitte Hillary Clinton.
  Reuters vahendab, et USAst saadetakse välja 35 diplomaati, kes peavad riigist lahkuma 72 tunni jooksul. Lisaks suletakse kaks Venemaale kuuluvat kinnisvaraobjekti New Yorgis ja Marylandis, kust häkkimisi juhiti. Need objektid on suletud ametnikele alates reede pärastlõunast. Lisaks pani Obama piirangud kahele Venemaa luureagentuurile, GRUle ja FSBle, mille teenistujaid ja üksusi on samuti sanktsioneeritud.  
  Kuigi USA ametnikud on keeldunud teatamast, kes täpsemalt on diplomaadid, kes riigist välja saadetakse, on seni selge, et Venemaa suursaadik USAs, Sergei Kislijak nende hulgas pole.
  Obama ametiaeg lõppeb jaanuari teises pooles, mil riigijuhi rolli võtab üle Donald Trump. Trump on sanktsioonide ning Vene häkkerite kohta öelnud, et aeg on edasi liikuda ning teema seljataha jätta. Samas kinnitas ta, et kohtub luureametnikega ning kuulab kindlasti ära, missugune on nende seisukoht toimuva kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.