Pille Ivask • 3 jaanuar 2017

Saksamaa töötus jätkuvalt languses

Saksamaa lipp  Foto: Scanpix/Reuters

Saksamaa töötus langes detsembris prognoositust oluliselt rohkem, andes märku, et Euroopa suurim majandus kasvab endiselt mühinal.

Detsembris vähenes töötus Saksamaal 17 000 inimese võrra, samal ajal kui Bloombergi analüütikud ennustasid vähenemist üksnes 5000 inimese jagu. Töötuse määr püsis siiski muutumatuna, olles jätkuvalt 6% juures.

Bundesbank teatas, et Saksamaa majandus kasvas neljandas kvartalis prognoositust kiiremas tempos. Kasvu vedasid peamiselt suurenenud eratarbimine ja tööstussektor. Ifo instituudi mõõdetav ärikindluse indeks tõusis möödunud kuul viimase kolme aasta kõrgeimale tasemele, mis omakorda annab alust arvata, et positiivsed väljavaated jätkuvad ka alanud aastal.

Saksamaa tööagentuuri president Frank-Jürgen Weise märkis, et Saksa tööturu tugevust toetab peamiselt tugev eratarbimine, mis omakorda hoiab tugevana tööturgu. Weise lisas, et töötuse kasvu alanud aastal oodata pole. Bundesbanki prognooside järgi peaks töötuse määr langema tänavu 5,9%ni ehk võrreldes eelmise aastaga 0,2% võrra.

Hetkel kuum