Äripäev • 30 jaanuar 2017

Aasta muusikud juhivad edukaid firmasid

Muusik Karl-Erik Taukar võitis tänavu kolm muusikaauhinda.  Foto: Scanpix/Postimees

Äsja Eesti muusikaauhindadel koore riisunud muusikud Karl-Erik Taukar ja Kadri Voorand on ka edukate ettevõtete omanikud.

Aasta meesartisti, popalbumi ja aasta albumi auhinna koju viinud Karl-Erik Taukarile kuulub ettevõte Funk Productions OÜ. Too 2013. aastal asutatud ettevõte tegutseb sünnist saati kasumis. Kui esimesel aastal teenis firma 24 000eurose käibe juures 8900 eurot ärikasumit, siis 2015. aastal olid näitajad vastavalt 132 000 eurot käivet ja 108 000 eurot ärikasumit. Omanikutulu pole ettevõte jaganud.

Firma on end turul tõestanud, pakkudes kvaliteetset kontsertide lavastamise ja esitamise teenust. Esinejanimede "Karl-Erik Taukar" ning "Karl-Erik Taukar Band" all jätkatakse auditooriumi suurendamist ning omaloomingu kvaliteedi tõstmist, selgitas Taukar ettevõtte aastaaruandes. Tähtsaimaks arengusuunaks on järjest köitvamate ning originaalsemate live-kontsertide esitamine eelmainitud esinejanimede all.

Aasta naisartistiks ja aasta jazzplaadi autoriks pärjatud Kadri Voorand on samuti ettevõtte omanik. Talle ja Alari Kolkile kahasse kuulub Unforgiven OÜ, mis tegeleb Kadri Voorandi kontsertide korraldamise ja plaatide müügiga. 2015. aastal teenis ettevõte 91 500eurose käibe juures 22 000 eurot ärikasumit. Aasta varasemaga võrreldes kasvasid näitajad vastavalt 4,5 ja ligi 30 korda.

Hetkel kuum