Töövõtjate aktiivsus ületab majanduskriisi taseme

Keskmine tööle kandideerimiste arv kuus on ületanud majanduskriisi aastate taseme.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 19. aprill 2017 kell 7:47

Märtsis külastati tööportaale üle 1,5 miljoni korra, näitab maailma enam kui 80 miljonit veebilehte analüüsiva Similarweb.com statistika.

"Keskmine tööle kandideerimiste arv kuus on ületanud majanduskriisi aastate taseme, mis näitab, kui aktiivselt otsivad eestimaalased endale paremat töökohta," ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. "Töövõtjate aktiivsust põhjustavad nii ettevõtete juhtimisvead, noorte ambitsioonikad eesmärgid kui ka tehnoloogia arengust tulenev ligipääs tuhandetele tööpakkumistele."

Märtsi lõpu seisuga avaldasid Eesti tööandjad Auväärti sõnul aktiivseid tööpakkumisi üle 7500, lisaks veel tuhanded tööpakkumisi naaberriikidesse Lätti, Leetu ja Soome ning ka kaugemale Euroopasse. "CV-de andmebaasi statistikat analüüsides on näha, et alates 2012. aastast on Eesti töövõtjate soov minna välismaale tööle pisut vähenenud ja huvi kodumaiste töökohtade vastu kasvanud," kommenteeris Auväärt.

Tööjõus osalemise määr, mis näitab, kui suur osa tööealisest elanikkonnast on tööturul aktiivsed, tõuseb aasta-aastalt ja on jõudnud Eestis taasiseseisvumise aja rekordtasemele, märkis töötukassa tööotsijate ja tööandjate teenuste osakonna juhataja Kerstin Holland. "Kindlasti on üldist pilti mõjutanud ka asjaolu, et tööturule on sisenenud uus põlvkond, kes otsib tööd pigem interneti vahendusel," selgitas ta.

Järgneva aasta tööturgu prognoosides lisas Holland, et töökäte puudus on jätkuvalt tuntav, kuid pikemas perspektiivis võiks seda leevendada näiteks töövõimereform või pensioniea järk-järguline tõstmine.

Hetkel kuum