• Jaga lugu:

  Prügifirma nõuab Tallinnalt uut hanget

  Rain VäänaFoto: Raul Mee

  Prügifirma Ragn-Sells juhi Rain Vääna sõnul tuleb abilinnapea Arvo Sarapuuga seotud prügifirma Baltic Waste Managementiga lepingud lõpetada ja korraldada uus jäätmeveohange.

  "Arvo Sarapuu isiklikest huvidest jäätmekäitluses on eriti just viimase aasta jooksul kirjutanud kõik suurimad meediaväljaanded. Ragn-Sells on alati seisnud läbipaistva ja turuosalisi võrdselt kohtleva ärikeskkonna eest. Tänane uudis on samm õiges suunas. Nüüd tuleb edasi tegutseda," kommenteeris Vääna abilinnapeale esitatud kahtlustust toimingupiirangu rikkumises.
  Ragn-Sellsi hinnangul on piisavalt tõestust leidnud, et Baltic Waste Management ei saa jäätmeveo teenuse osutamisega hakkama ning on pikema aja vältel oluliselt rikkunud Tallinnaga sõlmitud lepingut. "Seega tuleb selle ettevõttega kindlasti leping lõpetada," märkis Vääna.
  Prügifirma juhi sõnul on õigusvastane Tallinna plaan eelistada jäätmeveo korraldamisel isendale kuuluvat Tallinna Prügilat (TJT).
  "Mõlemal juhul on ainuõige lahendus korraldada uus jäätmeveohange," rõhutas Vääna.
  Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad alates 1. märtsist kriminaalasja, mille raames esitati täna Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule kahtlustus teadvalt toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses. Abilinnapea on ka kinni peetud.
  Riigiprokuratuurist kinnitati, et lisaks Sarapuule on kahtlustuse saanud ka prügifirma Baltic Waste Management (BWM) juhatuse liige Kaido Laanjärv ning Sarapuu väimees, Atko grupi juhatusse kuuluv Margo Tomingas.
  Riigiprokurör Laura Feldmanis rääkis pressikonverentsil, et Sarapuule esitatud kahtlustuse sisu on see, et ta oli seotud Baltic Waste Managementiga, ent samal ajal suunas abilinnapeana otsuseid, mis võimaldasid BWMil Tallinna prügiturul tegutseda. Praeguse kahtlustuse järgi ei ole aga põhjust Sarapuule ette heita otsese kuritegeliku tulu teenimist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.