Prügifirma nõuab Tallinnalt uut hanget

Rain Vääna  Foto: Raul Mee

Prügifirma Ragn-Sells juhi Rain Vääna sõnul tuleb abilinnapea Arvo Sarapuuga seotud prügifirma Baltic Waste Managementiga lepingud lõpetada ja korraldada uus jäätmeveohange.

"Arvo Sarapuu isiklikest huvidest jäätmekäitluses on eriti just viimase aasta jooksul kirjutanud kõik suurimad meediaväljaanded. Ragn-Sells on alati seisnud läbipaistva ja turuosalisi võrdselt kohtleva ärikeskkonna eest. Tänane uudis on samm õiges suunas. Nüüd tuleb edasi tegutseda," kommenteeris Vääna abilinnapeale esitatud kahtlustust toimingupiirangu rikkumises.

Ragn-Sellsi hinnangul on piisavalt tõestust leidnud, et Baltic Waste Management ei saa jäätmeveo teenuse osutamisega hakkama ning on pikema aja vältel oluliselt rikkunud Tallinnaga sõlmitud lepingut. "Seega tuleb selle ettevõttega kindlasti leping lõpetada," märkis Vääna.

Prügifirma juhi sõnul on õigusvastane Tallinna plaan eelistada jäätmeveo korraldamisel isendale kuuluvat Tallinna Prügilat (TJT).

"Mõlemal juhul on ainuõige lahendus korraldada uus jäätmeveohange," rõhutas Vääna.

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad alates 1. märtsist kriminaalasja, mille raames esitati täna Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule kahtlustus teadvalt toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses. Abilinnapea on ka kinni peetud.

Riigiprokuratuurist kinnitati, et lisaks Sarapuule on kahtlustuse saanud ka prügifirma Baltic Waste Management (BWM) juhatuse liige Kaido Laanjärv ning Sarapuu väimees, Atko grupi juhatusse kuuluv Margo Tomingas.

Riigiprokurör Laura Feldmanis rääkis pressikonverentsil, et Sarapuule esitatud kahtlustuse sisu on see, et ta oli seotud Baltic Waste Managementiga, ent samal ajal suunas abilinnapeana otsuseid, mis võimaldasid BWMil Tallinna prügiturul tegutseda. Praeguse kahtlustuse järgi ei ole aga põhjust Sarapuule ette heita otsese kuritegeliku tulu teenimist.

Hetkel kuum