Sirje Rank • 29. mai 2017 kell 4:15
Uudised
Ainult tellijale

Trumpi debüüt Euroopas jättis küsimused õhku

USA president Donald Trump G7 tippkohtumisel Itaalias  Foto: Scanpix/Reuters

USA uue presidendi esimene visiit Euroopasse tõi rahvusvahelistesse suhetesse teistmoodi tooni ja dünaamika, jättes mitmes olulises küsimuses, nagu Pariisi kliimalepe ja NATO kollektiivse kaitse klausel, USA partnerid ebalema.

Kõige selgemad olid erimeelsused suhtumises kliima soojenemisse. Trumpi visiidi viimane sündmus, maailma juhtivate tööstusriikide tippkohtumine Itaalias, lõppes laupäeval deklaratsiooniga, kus seitsmest riigist kuus kordasid üle 2015. aastal Pariisis kliimalepinguga võetud kohustused. USA kohta märgiti aga eraldi, et riik alles kaalub oma seisukohta. Kohtumiselt lahkudes teatas Trump Twitteri vahendusel, et ütleb lõpliku otsuse, kas USA jääb lepinguga seotuks või mitte, uuel nädalal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum