Äripäev • 12. juuni 2017 kell 18:30

Minister Tõniste kinnistud arestiti kriminaalasja raames

Rahandusminister Toomas Tõniste.  Foto: Meeli Küttim

Täna vahendas "Aktuaalne kaamera", et kohus arestis prokuratuuri palvel rahandusminister Toomas Tõnistele kuuluvad kaks kinnistut, mida on parendatud väljapetetud PRIA rahaga. Tõniste ise kahtlustatav pole.

"Aktuaalse kaamera" teatel on kriminaalmenetluses kahtlustatavaks perekond Tõniste äripartner ja Ingrid Tõniste vend Erik Nigola. Kuna kohtueelne uurimine ei ole veel lõpule jõudnud, on prokuratuur kommentaarides napisõnaline. "Erik Nigolat kahtlustatakse soodustuskelmuses, mis seineb selles, et PRIA-lt peteti välja peaaegu pool miljonit eurot," rääkis riigiprokurör Eve Olesk "Aktuaalsele kaamerale".

Prokurör selgitas, et välja petud rahadega on kahtlustuse põhjal parendatud Toomas Tõniste äriühingule kuuluvaid kinnistuid, kuid Tõniste ise ei ole kahtlustatav.Riigiprokurör Olesk täpsustas, et Tõnistele kuuluv äriühing on kriminaalasjas tunnistatud kolmandaks isikuks.Kirjalikus kommentaaris "Aktuaalsele kaamerale" ütles Tõniste, et on kahetsusväärses juhtumis saanud märkimisväärset kahju. "Nii, nagu prokurör on ka öelnud, ei ole mina selles kriminaalasjas kahtlustatav. Aga selles kahetusväärses juhtumis olen saanud märkimisväärset kahju ja ka tohutut närvikulu," märkis Tõniste.

Hetkel kuum