Äripäev • 8. august 2017 kell 8:00

Tipp-poliitikutest ettevõtjate TOP 3

Palju raha.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti tipp-poliitikutest veidi üle pooltel on mõni juriidiline keha, millest suur osa on alla 100 000eurose käibega mikroettevõtted, kirjutas Eesti Päevaleht.

Päevaleht võttis ette 176 tipp-poliitikut ja uuris, millistes ettevõtetes on nad tegevad. Ülekaalukalt edukaim on praegu ministrist ettevõtja rahandusminister Toomas Tõniste, kellele kuulub hulgimüügifirmast LTT 28,57% ja firmast Breting 50% osalus. Tema ettevõtete müügitulu oli mullu 14,3 miljonit, jaotamata kasumit aga 6,6 miljonit eurot. Dividende maksti mullu 630 000 eurot.

Tõnistele järgneb riigikogu liige Jaanus Marrandi, Estonia Farmide üks osanikke, jätkab Päevaleht. Selle põllumajandusettevõtte mullune müügitulu oli 11,3 miljonit eurot, jaotamata kasum on 7,3 miljonit eurot.

Tipp-poliitikutest kolmas on EKRE juhatuse liige Ülle Rosin, kes on osanik Skandinaaviasse puidust era- ja kortermaju valmistavas Puumajatehases, mille mullune käive oli 1,9 miljonit eurot. Omanikutulu maksti ettevõttes mullu 105 000 eurot.

Vaata tabelit ja loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum