26. september 2017
Jaga lugu:

Elektrilevi hakkab valgustama Tartu tänavaid

Foto: EPA

Elektrilevi sõlmis Tartu linnaga lepingu, mille järgi haldab järgmise viie aasta jooksul Tartu tänavavalgustust.

Elektrilevi hakkab koos partneriga Empower Tartu valgustusvõrku igapäevaselt korras hoidma ja juhtima, operatiivselt rikkeid parandama ja koostöös linnaga võrku hooldama ja arendama. Samuti hakkab Elektrilevi tegema valgustuse erilahendusi.

"Elektrivõrk ja valgustusvõrk on omavahel väga tihedalt seotud,“ ütles Elektrilevi tootearenduse ja teenuste osakonna juht Taavo Randna ja lisas, et seega on valgustusvõrgu haldamine nende jaoks loomulik samm Elektrilevi lisateenuste reas. Randna märkis, et nad on Tallinna tänavavalgustust hallanud kaks ja pool aastat ning on saanud sealt hea kogemuse, kuidas välisvalgustusvõrku efektiivselt ja koostöös elektrivõrgu haldusega läbi viia.

"Me näeme, et taristute ühisel haldamisel on Eestis perspektiivi. Me saame kliendile teenuseid pakkuda kättesaadavama hinna ja parema kvaliteediga,“ ütles Randna.

Tartu linn soovib tänavavalgustuses näha ka üha rohkem kaasaegseid lahendusi. Linn on välja arendanud tänavavalgustuse geoinfosüsteemi, mille abil on Elektrilevil 12 900 valgustit ja 157 kilpi sisaldavast Tartu valgustusvõrgust hea ülevaade.

Viieaastast halduslepingut hakkab Elektrilevi täitma alates 1. oktoobrist. "Meil on Tartus kasutada võimekas dispetšerikeskus, mis juhib Tartu elektrivõrku. Seega Tartu tänavavalgustuse olukorral saame silma peal hoida 24 tundi ööpäevas, seitse päeva nädalas ning rikked kõrvaldada sama operatiivselt nagu elektrivõrgus“.Tartu tänavavalgustuse riketest saavad linnakodanikud alates oktoobrist teada anda ka otse Elektrilevile.

 

 

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum