Äripäev • 10. november 2017 kell 3:36

Riik asub hulgi otsima tippametnikke

Riik hakkab otsima tippametnikke  Foto: PantherMedia/Scanpix

2013. aastal vastu võetud seadusemuudatusega muudeti 96 avaliku teenistuse tippjuhi ametikohta tähtajaliseks. Tuleval aastal lõpeb nendest 26 ametiaeg.

Läbi saab ka nii kaitseväe juhataja Riho Terrase, kaitsepolitsei juhi Arnold Sinisalu kui ka politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri ametiaeg, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kõigist kauem ehk 2003. aastast on samas ametis olnud riigisekretär Heiki Loot. Pikk, 2008. aastal alanud staaž on ka näiteks andmekaitse inspektsiooni juhil Viljar Peebul (tähtaeg 30. september 2018) ja tarbijakaitseameti juhil Andres Soonistel, kelle 2009. aastal alanud teenistus saab läbi 2018. aasta lõpul.

Sadade miljonite eurode põllumajandustoetusteks jagamist PRIA-s on juhtinud peadirektor Jaan Kallas 2007. aastast. Sama pikalt on ametis olnud keskkonnainspektsiooni juht Peeter Volkov, loetleb Eesti Päevaleht.

Tõenäoliselt kõiki 26 teenistuskohta valikukomisjon siiski ei täida, sest igale ametile pole vaja korraldada avalikku konkurssi. Julgeolekuasutuste juhtide ja kaitseväe juhataja kohtadele konkursse ei korraldata.

Hetkel kuum