Äripäev • 4. detsember 2017 kell 10:50

Oleg Gross: rikaste tulumaks võiks olla kuni 50 protsenti

Oleg Gross: rikaste tulumaks võiks olla kuni 50 protsenti.  Foto: Andres Haabu

"Rikkad peaksid kindlasti praegusest rohkem tulumaksu maksma. Nad teevad ju ka annetusi, mis on samuti endast andmine," ütles OG Elektra omanik Oleg Gross.

"Ma ise olen väga palju heategevust ja sponsorlust teinud, näiteks Ott Tänakut suure rahaga aidanud," rääkis Gross ajalehele Pealinn. "Olen astmelise tulumaksu poolt. Oleksin tõstsnud rikaste tulumaksu rohkemgi, kui valitsus seda teha otsustas. Üle 2100eurost tulu saavatele inimestele võiks olla mitu tulumaksuastet, kuni 50%-ni välja," rääkis ta ja lisas, et rikaste maksukoormus suureneb palju, aga iga euro, mis riigieelarvesse juurde saadakse, on vajalik.

"Ka maksuvaba 500 eurot on väga tervitatav. 500eurost palka pole mõtet maksustada, sest nii või naa tuleb madalapalgalistele sotsiaalabi anda," sõnas ta. "Suur osa meie ostjatest on pensionärid või vähekindlustatud inimesed, neil jääb nüüd kindlasti toiduks ja esmakulutusteks rohkem raha kätte."

Hetkel kuum