Venemaa kutsub koju välismaal jooksus oligarhe

06. detsember 2017, 10:59
Venemaa kutsub koju välismaal jooksus oligarhe.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171206/NEWS/171209853/AR/0/Vene-lipp.jpg

Venemaa äriombudsman Boriss Titov valmistab president Vladimir Putinile ette nimekirja vene ettevõtjatest, kes varjavad end Suurbritannias - et paluda neile luba kodumaale naasta, kirjutas RIA Novosti.

Titovi sõnul on ta suhelnud vene ettevõtjatega, keda Interpol otsib seoses kodumaal käiva kriminaalmenetlusega. "Nad on normaalsed tegelased, aga on sageli Interpoli kaudu tagaotsitavad, sest nende suhtes on algatatud Venemaal kriminaalmenetlus," rääkis äriombudsman.

Tal on kavas pöörduda otse Putini poole ning lahendada see küsimus, vaadates iga juhtumit eraldi. Näiteks võiks tema hinnangul mõnedel rikkuritel lubada kodumaale naasta, kui nad korvavad kahju, mille nad on riigile toonud.

Reuters teatas eile, et rikkad venelased, keda tuleval aastal ähvardavad võimalikud uued USA sanktsioonid, pakkusid välja erivõlakirjade idee, et "tagastada Venemaale vahendeid" ja saada kodumaale naasta.

Eri aegadel on Suurbritanniasse pagenud Venemaa suurima mobiiliäri Euroset endine omanik Jevgeni Tšitšvarkin, endine Moskva Panga juht Andrei Borodin, transpordi-ehitusfirma Kosmos ekspresident Andrei Tšernjakov, Mežprombanki asutaja Sergei Pugatšov, telekomifirma Võmpelkom endine peadirektor Mihhail Slkobodin jt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2017, 11:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing