• Jaga lugu:

  Soome naise euro on 76 senti

  Soome statistika.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Soome naised teenivad keskmiselt 76 senti iga euro kohta, mida makstakse meestele, vahendas Yle pensionikeskuse värsket statistikat.

  Pensionikeskuse teatel on keskmise soome naise kuuteenistus 2470 eurot mehe 3260 euro vastu. See teeb vaheks 24 senti iga euro vastu, mida teenib keskmine mees. Kõrgeimat palka teenivad naised oma 40ndates ja 50ndates eluaastates – keskuse kinnitusel on just selles vanuses naistel enim palgatõuse ning nad käivad täisajaga tööl.
  Statistikaameti andmed, mille järgi Soomes sageli soolõhet arvestatakse, näitavad aga, et „naise euro on 84 senti“, kuid nendes andmetes pole arvestatud näiteks osalise ajaga töötajaid jm.
  Samas väidab Soome Tööstuste Liit oma arvutustele põhinedes, et naise euro on tegelikult 97 senti – liidu metoodika on andmete võrdlus sektorite kaupa.
  Majandusuuringute instituudi kinnitusel on Soomes osaajaga töötajatest 70% naised ning ajutise lepinguga töötajatest on naisi umbes 60%. Palgaandmed näitavad, et Soomes hakkab keskmine palganumber kahanema pärast 50. eluaastat ning 60. eluaastaks võrdub soome mehe palk 30aastase mehe omaga.
  Statistika järgi on Soomes kõrgeima sissetulekuga 40+ eluaastates mees, kes teenib keskmiselt 4000 eurot. Samas vanusegrupis naised teenivad kuus keskmiselt 1000 eurot vähem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.