Saksamaa majanduskasv kiirenes mullu

11. jaanuar 2018, 11:51
Saksamaa lipp
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180111/NEWS/180119948/AR/0/AR-180119948.jpg

Sisenõudlus ja investeeringud vedasid Saksamaa majanduse mullu 2,2protsendilisele kasvule.

Saksamaa majandus on kasvanud juba kaheksa aastat järjest ja tempo on kiirenenud, tegemist on viimase kuue aasta kiireima kasvuga. Kalendripäevadega korrigeerituna kasvas majandus isegi 2,5 protsenti, teatas Saksamaa statistikaamet Destatis.

Peamine osa majanduskasvu tuli sisetarbimisest, mis kasvas 2 protsenti, riigisektori kulutused suurenesid 1,4 protsenti. Üle keskmise tõusid ka investeeringud põhivarasse, mis kerkisid 3 protsenti. Kaupade ja teenuste ekspordi reaalkasv oli 4,7 protsenti.

Saksa tööstusliit BDI prognoosib tulevaks aastaks 2,25 protsendi suurust tõusu, kirjutas Reuters. BDI president Dieter Kempf ütles, et ülekuumenemise märke ei ole näha ning peamised riskid tulenevad välismaalt ning nimetas Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust ja USA maksureformi mõju maksukonkurentsile maailmas.

Tööhõive oli Saksamaal mullu rekordkõrgusel, kokku oli hõives 44,3 miljonit inimest, mis on suurim arv Saksamaa taasühendamisest saadik. Aastaga kasvas hõive esialgsetel andmetel 1,5 protsenti ehk 638 000 inimese võrra. Suurem hõive ja võõrtööliste hulga kasv tasandasid statistikaameti andmetel ka demograafilise languse mõju.

Saksamaa valitsussektori kulutuste ülejääk oli mullu 38,4 miljardit eurot ehk 1,2 protsenti SKPst.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. January 2018, 11:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing