Äripäeva fotograaf pildistas aasta parima portree

Aasta parim portreefoto.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 2. märts 2018 • 2 min
Jaga lugu:

Täna avalikustati pressifoto aastanäitusel fotoauhindade võitjad. Parima portreefoto auhinna sai Andras Kralla Äripäevas ilmunud fotoga, millel on kujutatud pensioniikka jõudnud vennad Tavi (81) ja Valde Nirk (85).

Tavi ja Valde Nirk on ilmselt  Eesti vanimad kinnisvaraarendajad, sukeldudes ärisse 80ndates eluaastates. Vennad Nirgid on pensionärid – Tavi Nirk elab Laagris, Valde Nirk Viimsis, nende vahel laiub Tallinn. Tavi on elupõline tehnikaülikooli professor ning tehnikateadlane autode-traktorite ja liiklusõnnetuste alal, Valde on olnud aga vabatahtliku tuletõrjeühingu esimees. Tavil on neli aastat vähem turjal kui Valdel ning ka tervis on tal pisut parem, mistõttu on just Tavi vendade ühise ettevõtmise eestvedaja. Valimistelgi kandideeris ta Keskerakonna nimekirjas Saue vallavolikokku, kogudes 15 häält.

Just Saue ja Saku vallaga on Nirgid olnud elu aeg seotud. Toonases Pääsküla külas, tänapäevases moodsas Laagri asumis oli nende kodu – Käspre talu. Isa Alfred Nirk oli esimese vabariigi ajal advokaat ja kohtuvalitsuse juhataja, küüditati Siberisse ja ülejäänud pere kupatati talust välja.

Isalt päritud maad ongi Nirgid taasiseseisvumise järel enda valdusse tagasi saanud ning plaanivad nendele nüüd elamurajooni, kui vaid saaks Saue vallaga kaubale. Ostjadki oleks neil juba olemas – suures osas kõik enda sugukondlased, kel selle piirkonnaga oma side. Pärast pikki läbirääkimisi vallaga on neil küpsenud plaan rajada krundid, kuhu saab ehitada neli boksi ridaelamuid ja 18 üksikmaja.

Tavi ja Valde Nirk.  Foto: Andras Kralla

Parima uudisfoto ja ühtlasi aasta pressifoto auhinna võitis Liis Treimann Postimehes ilmunud fotoga „Nuga kui asitõend“, mis on tehtud mullu oktoobrikuu viimasel päeval Tallinnas. Foto on tehtud peale noaga ringi liikunud mehega seotud intsidenti, kui politsei oli mehe juba maha lasknud. 

"Nuga kui asitõend"  Foto: Liis Treimann

Parima spordifoto tegi Madis Veltman, see ilmus Delfis ja kandis nime „Isa ja tütre kvaliteetaeg“.

"Isa ja tütre kvaliteetaeg"  Foto: Madis Veltman

Parima olemusfoto tegi Rauno Volmar Delfi ja Päevalehe toimetusest. Fotol on Edgar Savisaar koos oma 27 000 eurot maksnud bioonilise jalaga.

Edgar Savisaar oma jalaga.  Foto: Rauno Volmar

Žürii valis nominendid ja võitjad välja jaanuaris. Žürii esimees oli Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora. Eestist olid fotosid hindamas ka fotograaf Egert Kamenik ning Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Läti fotoajakirjanik Ruta Kalmuka ning Kanada dokumentaalfotograaf ja filmitegija Pascal Dumont.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt