Mait Kraun • 3. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Venelased päästavad Euroopa külma käest

Maailma suurim LNG-tanker Duhail  Foto: Reuters/Scanpix

Venelased saadavad Euroopasse rekordiliselt maagaasi, sest külmalaine on kütte- ja elektrinõudlust järsult tõstnud. Praegune olukord iseloomustab ka seda, kui suures sõltuvuses eurooplased venelaste gaasist on, kirjutab Bloomberg.

Külmalaine on Euroopa energiavõrgustiku viimase nädala jooksul proovile pannud. Maagaasi hinnad on kolmekordistunud ja tõusnud rekordini. Venemaalt tuleb torujuhtmete kaudu aina rohkem gaasi ning transporti on alustatud ka tankeritega. Üks tanker veeldatud maagaasiga peaks jõudma Suurbritanniasse järgmisel nädalal. Veebruaris võtsid britid vastu ühe tankeri.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt