Äripäev • 3. aprill 2018 kell 7:37

Reisifirmadel on aeg esitada aruanne

Puhkus  Foto: Shutterstock

20. aprilliks tuleb reisiettevõtjail tarbijakaitseametile esitada 2018. aasta esimese kvartali pakettreiside kogumüügi aruanne, tuletab amet meelde.

Tarbijakaitseamet rõhutab, et ettevõtetel tuleb aruande koostamisel olla tähelepanelik ning lähtuda kogumüügi ja ettemakse mõistest. Kogumüügi all mõeldakse tarbijatelt saadud pakettreiside reisitasusid olenemata sellest, kas pakettreis on toimunud või mitte ning kas pakettreisi eest tasutud reisitasu on reisikorraldajale edasi kantud või mitte.

Ettemakse all mõeldakse tarbijatelt saadud pakettreiside reisitasusid toimumata pakettreiside eest ja sealjuures vahendatavate pakettreiside puhul tegelikule reisikorraldajale edasi kandmata pakettreiside reisitasusid olenemata sellest, millal reisitasu on saadud.

Aruanne tuleb esitada ka reisifirmadel, kelle müügitulemused olid eelmises kvartalis nullis.

Õigeks ajaks aruande esitamata jätnud reisiettevõtjad lisab tarbijakaitseamet oma kodulehel musta nimekirja, mis on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Hetkel kuum