• Jaga lugu:

  USA ründas Süüriat

  Donald TrumpFoto: EPA

  Ameerika Ühendriigid korraldasid täna öösel rünnaku Süüriale, põhjendusega karistada Bashar al-Assadi režiimi Süüria territooriumil toime pandud keemiarünnaku eest.

  Ühendriike aitasid rünnaku läbiviimisel Suurbritannia ja Prantsusmaa.
  Sõjaline operatsioon oli suunatud peamiselt kolme sihtmärgi vastu ning nii rünnati keemiarelvadega tegelevat keskus Damaskuses, ladu Homsis ja selle lähedal asuvat sõjaväelist juhtmiskeskust.
  Kokku tulistati Süüriale üle 100 raketi.
  Teadete kohaselt on hoolimata sellest, et Venemaa tulistas enamus rakette alla, haavata saanud ka tsiviilisikuid.
  Hävitatakse Süüria võimekust
  Prantsusmaa president Emmanuel Macroni sõnul on rünnaku eesmärk hävitada Süüria sõjaline, eelkõige keemiarelva tootmisalane võimekus. Valge maja teatel oli öine rünnak küll ühekordne, kuid vajadusel ollakse valmis õhulöökidega jätkama.
  Mõlemad USA liitlased on kinnitanud, et rünnakuga ei soovita kuidagi mõjutada Süüria kodusõja käekäiku. Briti peaminister Theresa May sõnul ei taodelda rünnakutega kuidagi ka sealse režiimi muutust.
  Tugi tervelt Euroopalt
  Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk säutsus aga Twitteris, et Euroopa Liit seisab õhurünnakutes USA poolel.
  "USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia andsid selge signaali, et Süüria valitsus ei saa koostöös Venemaa ja Iraaniga inimlikku tragöödiat karistamatult jätkata," märkis Tusk.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.