Äripäev • 19. aprill 2018 kell 5:48

Valitsuserakonnad kaotavad järjest toetust

Peaminister Jüri Ratas  Foto: Andras Kralla

Kolmandat kuud järjest oli valitsuserakondade kogutoetus väiksem kui opositsiooniparteidel kokku, kuid nüüd on vahe kasvanud Jüri Ratase peaministriks oleku aja suurimaks, vahendas ERRi uudisteportaal.

ERRi uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute küsitluse järgi langes valitsuskoalitsiooni erakondade (Keskerakond, SDE ja IRL) kogutoetus aprillis 36 protsendile, samal ajal kui opositsioonil (Reformierakond, EKRE, Vabaerakond) on see kokku 50 protsenti.

Kuu varem märtsis oli koalitsioonil toetajaid 41 ja opositsioonil 47 protsenti.

Esimest korda ületas opositsiooni kogutoetus koalitsiooni oma tänavu veebruaris kui koalitsiooni toetajaskond oli 41 protsenti ja opositsioonil 45.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum