• Jaga lugu:

  A. Le Coq Olvi peamine kasumiallikas

  Olvi tunnustab Balti üksuseid hea kvartali eest.Foto: Raul Mee

  Aktsiisitõusud või mitte, aga Soome alkotootja Olvi Eesti tütarfirma A. Le Coq on kontserni peamine kasumiallikas.

  "Uue aasta algusega või Balti riikides rahule jääda, tulemused isegi ületasid ootusi, sest müügimahud ja tegevuskasum ei olnud eelmise aastaga võrreldes oluliselt väiksem," ütles Olvi juht Lasse Aho börsiteate vahendusel.
  "Peaaegu võrdsed" müügitulemused on Eesti puhul 12% langenud liitrite kogus, 13,5% langenud käive ja 7,3% langenud kasum. Osa kasumi päästmisest tuleb ilmselt ka 34 koondatud töötaja (-10%) arvelt kokku hoitud palgarahast.
  Võrdlusi eelmise aastaga Aho sõnul suurt mõtet teha ei ole, sest muutujaid on palju. Eelmise aasta alguses oli müük rekordiline, sest Eesti aktsiisitõusude eel toimunud varude soetamise tõttu töötas ka Olvi Läti tehas topeltkoormusega. Sama moodi on keeruline oodata, mis juhtub järgmisel aastal, sest see sõltub peamiselt eri jaemüüjate hinnastamisotsustest.
  Aktsiisitõusud on omakorda vähendanud alkoholimüüki Eestis ning Soome suunal, millele lisandub Läti piirikaubandus. Samas on Aho sõnul A. Le Coqi esimene kvartal väga tugev, seda tänu kasvanud ekspordile, kulude vähendamisele ja jaanuaris toimunud alkoholi varumisele.
  Ka Lätis algas aasta hästi. Deklareeritud käive ja müügimaht küll langes, aga selle taga oli eelmainitud grupisisene müük, kui Läti tootis Eestisse õlut.
  Teine oluline müügimahtude vähendaja oli kaheliitriste õllepudelite keelamine Lätis, märgib Aho. Läti müügimahud kahanesid 21 protsenti ja käive 12,6 protsenti.
  Eestis langes A. Le Coqi tootmismaht 22,6 miljoni liitrini ja käive 14,3 miljoni euroni. Kasum oli 2,3 miljonit eurot. Olvi kontserni tegevuskasum oli 6,4 miljonit eurot. Puhaskasum aktsia kohta oli 27 senti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toomas Kivimägi: iga ettevõtte edu on Pärnu linna edu
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.