Äripäev • 7. mai 2018 kell 9:01

Mahepõllumajanduse toetused tõusevad

Mahepõllumajanduse tooted  Foto: Meeli Küttim

Valitsus otsustas tõsta mahepõllumajandusele antavaid toetusi ligikaudu 2 miljoni euro võrra aastas.

Sel aastal tõstetid vahendeid 1,7 miljoni võrra ning riigi eelarvestrateegias kokkulepitu põhjal eraldatakse järgmisel neljal aastal mahepõllumajandusele kokku 8 miljonit eurot lisaraha, teatas maaeluministeerium.

„Mahemajanduse edendamine on üks valitsuse prioriteete,” ütles maaeluminister  Tarmo Tamm. „Kasutades Eesti puhtast keskkonnast tulenevat konkurentsieelist loome tingimused mahetoodete ekspordi edendamiseks, mis loob Eesti eri paigus uusi töökohti.”

Mahepõllumajanduse toetuse taotluste rahastamise eelarvest jäi möödunud aastal puudu 3,7 miljonit eurot. Tavaliselt vähendatakse sellisel juhul ühikumäärasid, et ehk kõigile makstavad toetused vähenevad. Tänavu leiab ministeerium need vahendid maaelu arengukava arvelt.

Hetkel kuum