Mahepõllumajanduse toetused tõusevad

07. mai 2018, 12:01
Mahepõllumajanduse tooted
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180507/NEWS/180509776/AR/0/AR-180509776.jpg

Valitsus otsustas tõsta mahepõllumajandusele antavaid toetusi ligikaudu 2 miljoni euro võrra aastas.

Sel aastal tõstetid vahendeid 1,7 miljoni võrra ning riigi eelarvestrateegias kokkulepitu põhjal eraldatakse järgmisel neljal aastal mahepõllumajandusele kokku 8 miljonit eurot lisaraha, teatas maaeluministeerium.

„Mahemajanduse edendamine on üks valitsuse prioriteete,” ütles maaeluminister  Tarmo Tamm. „Kasutades Eesti puhtast keskkonnast tulenevat konkurentsieelist loome tingimused mahetoodete ekspordi edendamiseks, mis loob Eesti eri paigus uusi töökohti.”

Mahepõllumajanduse toetuse taotluste rahastamise eelarvest jäi möödunud aastal puudu 3,7 miljonit eurot. Tavaliselt vähendatakse sellisel juhul ühikumäärasid, et ehk kõigile makstavad toetused vähenevad. Tänavu leiab ministeerium need vahendid maaelu arengukava arvelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2018, 12:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing