Konkurent TREVi ostjast: jääme siis ootama

TREV-2 töölised Tallinnas trammitee ehitusel.  Foto: Raul Mee
Marge Väikenurm • 25. mai 2018 kell 14:05

Konkurendid suhtuvad TREV-2 ostnud Euroviasse äraootavalt, sest ei ole selge, millise käitumise prantslased Eesti turul valivad.

„Kuulujutud on mõnda aega käinud,“ sõnas Nordeconi juht Gerd Müller, nimetades Eurovia saabumist positiivseks. „Näitab, et Eesti ehitusettevõtetes on kvaliteeti ja rahvusvahelised ettevõtted tahavad laieneda.“

TREVi müünud BaltCapi juht Kristjan Kalda kinnitas, et Euroviat huvitab Rail Balticu ehitamine. Müller arvab, et kuna ettevõte on kanda kinnitanud ka Lätis ja Leedus, siis on loogiline, et Eurovia tuli Eestisse, tahtes katta kogu Baltikumi. Müller ei kahtle, et Rail Baltic tundub Euroviale ahvatlev. „See on nii suur ehitus, et huvitab kõiki Euroopas tegutsevaid ettevõtteid,“ lausus ta.

"Jääme ootama"

Müller on kindel, et lühikeses perspektiivis Eurovia Eesti turgu ei raputa. „Pikas perspektiivis paistab, kui palju rahvusvaheline suur korporatsioon oma poliitikat igal turul ellu viima hakkab. Jääme siis ootama,“ lausus ta.

Asfaldigrupi juht Silver Reiljan on kindel, et turule Eurovia muutusi ei too. Konkurentide elu võib kibedaks minna vaid siis, kui TREV-2 surub nüüd hinna veelgi alla. „Aga vaevalt et keegi peale tahab maksta – ega need hinnad on praegugi nagu nad on,“ panustab Reiljan siiski uute omanike kasumisoovile.

Hetkel kuum