Äripäev • 12. juuni 2018
Jaga lugu:

Eesti ostab 50 miljoni eest Mistrali rakette

Mistrali raketid Virumaal Rutja Kevadtormil  Foto: Virumaa Teataja/Scanpix

Eesti ostab prantslastelt 50 miljoni euro eest lühimaa rakette Mistral ja nende treeningsüsteeme.

Prantsusmaal Eurosatory kaitsetööstusemessil, kus kõik kuni kaitseministrini välja käisid Milremi iseliikuvate roomiksõidukite müügile kaasa aitamas, sõlmiti ka üks suurem tehing – Eesti ostab aastatel 2020-2027 50 miljoni euro eest rakette, millele lisandub võimalus laiendada tehingut veel 100 miljoni võrra.

„Laskemoona hankimine on lähiajal teoks saavate uute automaattulirelvade ja liikursuurtükkide hangete kõrval meie olulisemaid prioriteete ning kriitiline investeering tegelikku kaitsevalmidusse," ütles kolonel Sirk kaitseinvesteeringute keskuse vahendatud pressiteates.

Jaga lugu:
Hetkel kuum