Hansson: kaubandustüli on lähiaja suurim risk

19. juuni 2018, 15:15
Eesti Panga juht Ardo Hansson.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180619/NEWS/180619645/AR/0/AR-180619645.jpg

Kaitsetollide ümber keerlev retoorika on suurim risk majanduskasvule, ütles Eesti Panga president Ardo Hansson intervjuus kanalile CNBC.

"See retoorika on murettekitav ning suurim lähituleviku risk. Me peame silmas pidama ka energiahindade riski, kuid kaubandusalased väljaastumised, need ei ole hea märk," ütles Hansson Reutersi vahendusel.

Küsimusele, kas kaubandustüli loob ohu arenenud majandusega riikide majanduskasvule, vastas Hansson: „Kui see hakkab mõjutama majanduskindlust, eriti investeerimiskindlust, kui inimesed võtavad sammu tagasi ja lükkavad otsused edasi, et näha, kuidas situatsioon lõpeb, siis kindlasti.“

Areneva majandusega riikides on Hanssoni hinnangul mõjud piiratud üksikute riikidega, mis on osutunud kaubandusriskide suhteks nõrgemaks ja tervikuna võivad arenenud majandused võita praegusest kasvust arenenud riikides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2018, 15:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing