Prokuratuur võttis vedu: Danske asjas algas menetlus

31. juuli 2018, 13:15
Peaprokurör Lavly Perling teatas täna pärast õiguskomisjoni istungit, et riigiprokuratuur algatas Bill Browderi kuriteoteate põhjal menetluse.
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180731/NEWS/180739932/AR/0/AR-180739932.jpg
Ainult tellijale

Riigiprokuratuur algatas täna hommikul Venemaa endise investori Bill Browderi avalduse põhjal kriminaalmenetluse.

Browder nõudis läinud nädalal, et Eesti alustaks Danske pangas käinud rahapesu uurimist, ja käis välja panga juhtide ja töötajate nimed, kes peaksid prokuratuuris huvi äratama. Ta tõmbas niidid suure rahapesuskeemi paljastanud Sergei Magnitski juhtumi ja Putini sõbra, Panama paberitest tuttava tšellisti Sergei Rolduginini.

Browder on ka varem avaldusi prokuratuurile esitanud, kuid seni on menetlused lõpetatud. “Kuriteotunnused olid hästi kirjeldatud,” põhjendas peaprokurör Lavly Perling praegust otsust ja eitas, et üks põhjus on avalikkuse surve. "Prokuratuur alustab menetlusi seaduse alusel. Olgu avalikkuse surve nii suur kui tahes, ei saaks me lubada, et alustame menetlust, kui ei näe kuriteotunnuseid."

Võib lõppeda ummikus

Samas rõhutas Perling kohe pärast menetluse alustamisest teatamist, et menetlus ei pruugi kaugele viia, sest kuriteo möödumisest on möödunud aastaid ja eri riikidelt võib olla keeruline infot saada. Viimase all peab ta silmas näiteks Venemaad, kes tihti Eesti poole küsimustele ei vasta.

“Õiguskaitsesüsteem ei ole aga istunud ega oodanud avaldust, vaid on toiminud pidev monitooring ja koostöö Taaniga. Nüüd ka menetluse alustamise puhul," lisas ta veel.

Riigikogu õiguskomisjon korraldas täna erakorralise istungi, et arutada Danskes käinud rahapesu juhtumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2018, 13:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing