• Jaga lugu:

  Äripäeva toimetusega liitub Krister Paris

  Septembris asub Äripäeva arvamustoimetust juhtima ajakirjanik Krister Paris.

  Krister ParisFoto: MEELIS MEILBAUM
  Paris on meedias töötanud 25 aastat, olnud Prahas raadio Vaba Euroopa toimetaja, ERRi korrespondent Moskvas ning katnud Eesti Päevalehes erinevaid valdkondi välisuudistest majanduseni. Tal on ka eheda välitöö kogemus erinevatest konfliktikolletest, olles kajastanud näiteks sõda Gruusias, Valgevene opositsiooni heitlusi kui ka Maidanini viinud sündmusi Ukrainas. Enne kui ta läks kaasaegsete isade kombel vanemapuhkusele, juhatas ta arvamustoimetust Eesti Päevalehes.
  Paris ütles, et peab end vaadetelt peaaegu et ultraliberaaliks. "Minu jaoks on riigi roll olla ennekõike kohtunik ning pakkuda turvalist keskkonda, seda nii füüsilises mõttes kui ka tagades seaduste toimimist," selgitas ta. "Seadusi peab täpselt järgima, aga neid peaks olema nii vähe kui üldse võimalik. Riigi bürokraatia mõtleb niikuinii välja lõpmatu hulga esmapilgul mõistlikke ettekäändeid, miks üht või teist paragrahvi juurde on vaja, kuid kokkuvõttes ei tähenda see muud kui kodaniku mässimist kleepuvasse ämblikuvõrku".
  Miks Äripäev? Parise sõnul on see väljaanne seisnud jõuliselt üksikisiku vabaduste eest ning toetanud arusaama, et ettevõtlike inimeste teele tuleb seada üksnes kõige hädavajalikumaid piiranguid. Teise momendina tõi ta välja kompromissitu võitluse korruptsiooni vastu.
  "Olen postsovjetlike maadega üsna tihedalt kokku puutunud ning võin kinnitada, et Eesti edu üks suuremaid pante on olnud madal korruptsioon," kirjeldas Paris. "Pistisekultuur võib tunduda teinekord isegi mugavam, näiteks kui vaja mingist eriti totrast bürokraatlikust reeglist natuke kedagi määrides mööda minna. Aga oludes, kus ühed on võrdsemad kui teised, kipuvad need teised jääma väga vaesteks vähimagi lootuseta sealt lõksust välja murda. Ja antud näite puhul tuleb seista selle eest, et kaotataks ära see totter reegel."
  Ta sõnas, et ehkki Äripäeva võidakse pidada kõrvalt üksnes n-ö ettevõtjate leheks, aitavad lehe sõnumid veenda otsustajaid, et just selline, edasipüüdlikkusele ning aususele tuginev ühiskond toob viimaks kõige rohkem kasu kõikidele ühiskonna kihtidele. "Kavatsen seda vaimu ka edaspidi üleval hoida," kinnitas Paris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.