Kõlvart: ükski maks ei tekita positiivseid emotsioone

Mihhail Kõlvart  Foto: Andras Kralla
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Tallinna volikogu esimees Mihhail Kõlvart ütles Tallinna turismimaksu kehtestamise ideed kommenteerides, et arusaadavalt ei tekita ükski maks positiivset emotsiooni, kuid tema eesmärk oli algatada diskussioon.

„Sõna maks või lisamaks ei tekita positiivseid emotsioone, kuid mina tahtsin tekitada arutelu,“ nentis Kõlvart Äripäeva raadio hommikuprogrammis. Ta lisas, et maksu ei plaanita kehtestada üleöö. „Seda ei saa teha ilma seadust muutmata, seega pole tegemist linna pädevuses otsusega – mina soovin selle vaid teiste kohalike omavalitsustega läbi arutada, sest teema pole uus ja sellest on ka varem räägitud.“

Raha turistide meelitamiseks

Kõlvarti sõnul ei saa öelda, et laekuv 2,8 miljonit eurot oleks eelarve suurust arvestades niivõrd väike summa, et selle nimel pole mõtet erinevaid huvigruppe välja vihastada. „Raha ei ole kunagi palju, koos tuludega suurenevad ka kulud,“ selgitas ta „Kui aasta tagasi sai kooli renoveerida 5–6 miljoni euroga, siis täna on see summa 11, 12 või isegi 14 miljonit eurot,“ tõi ta näite.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt