• Jaga lugu:

  Rootsi valimised on pannud botid tviitima

  Pooled botid tunduvad eelistavat rootsidemokraate, pildil rootsidemokraatide juht Jimmie Akesson kampaaniat tegemas.Foto: Reuters/Scanpix

  Rootsi kaitsepolitsei uurimiskeskuse teatel on üle 10 protsendi poliitikateemaliste Twitteri kontode omanikud botid – automatiseeritud sotsiaalmeedia kontod, mis esitavad end inimesena.

  Uurimiskeskuse andmetel on botikontode arv enne järgmisel nädalal toimuvaid valimisi oluliselt suurenenud, nende kaudu üritatakse valimisi mõjutada, kirjutas Helsingin Sanomat.
  Keskuse uurija Johan Fernquist rääkis Rootsi telekanalile STV, et tegemist on märkimisväärse tõusuga, kui võrrelda kontode arvu juuniga. Tema hinnangul on valimistest ja Rootsi poliitikast tviitivatest kontodest 11–16 protsenti botikontod.
  Uurimiskeskuse andmetel avaldavad botid peamiselt rahvuskonservatiivseid rootsidemokraate (Sverigedemokraterna) toetavaid tviite. 47 protsenti automatiseeritud kontode otsesest toest mingile erakonnale soosis rootsidemokraate.
  Kõige rohkem kritiseerisid botid sotsiaaldemokraate.
  Fernquisti sõnul keskus seda ei uurinud, kes kontode taga on.
  Ka Rootsi kaitsepolitsei on märganud katseid valimisi ja demokraatiat mõjutada. Mõjutamine on enne valimis tugevnenud ja seda on rohkem kui enne 2014. aasta valimisi. Kaitsepolitsei teatel on tegemist eelkõige sotsiaalmeedia valekontodega ja valeuudistega. Näiteks on Vene meedias laialt levitatud pilte ja artikleid Rootsi autopõlengutest, et näidata, et Rootsis valitseb kaos.
  Kaitsepolitsei kinnitusel ei ole infomõjutamine siiski ohuks valimistulemuste usaldusväärsusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Neste aktsia sööstis tulemuste peale langusse
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.