• Jaga lugu:

  Kiire palgakasv süvendas Astri Köögi kahjumit mullu

  Tootmine Astri Köögis.Foto: MARGUS ANSU, PM/SCANPIX BALTICS

  Valmistoidutootja Astri Köögi kahjum süvenes mullu kiire palgakulu kasvu ning uute seadmete soetamise tõttu.

  Astri Köök toodab valmistoitu Tartus Riia tänaval asuvas tootmisüksuses. Firma auditeeritud netokäive oli 1,71 miljonit eurot, näidates võrreldes 2016. aastaga 1,65 miljoniga kasvu.
  Firma puhaskahjum süvenes aga tunamulluselt 500 eurolt enam kui 68 500 euro suuruseks. Juhatuse teatel oli selle taga peamiselt kaks faktorit: palgakulu kasv 12% ning uute seadmete soetamine ja tööprotsesside ümberkujundamine. Põhivarasse investeeriti 18 000 eurot.
  Firmas oli mullu 50 töötajat, aasta varem oli neid 49 ning arvudes väljendatuna kasvas palgakulu 444 000 eurolt üle 499 000 euro. Ühe töötaja kohta kuus oli brutotasu mullu umbes 832 eurot.
  Tänavu plaanib Astri Köök hoida kõrget toidukvaliteeti, luua uusi tooteid ning hoida häid suhteid kaubanduskettide ja teiste koostööpartneritega. Lisaks on plaanis vahetada välja mõned köögiseadmed, mis aitaks luua uusi tooteid, lihtsustada tööprotsesse ja tõsta toodete kvaliteeti.
  Astri Köögi omanikud on mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 190. koha pälvinud Väino Põllumäe ning 107. koha saavutanud Hannes Kirs, mõlemale ärimehele kuulub Astri Köögist täpselt pool. Nii Põllumäe kui ka Kirs on seotud teistegi Astri kaubamärgiga seotud ettevõtetega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Clemco Baltic OÜ juht Svetlana Laanela: olen iga õppetunni eest tänulik
Värvi- ja liivapritsiseadmete, kaitsevahendite ja mõõteriistade müüja Clemco Baltic OÜ tähistab tänavu 25. tegevusaastat. Rahvusvahelisse kontserni kuuluva ettevõtte juhi Svetlana Laanela sõnul vaadatakse vaatamata ebastabiilsele ajale positiivselt tulevikku, sest Clemco seadmeid vajatakse nii energeetika-, transpordi- kui ka ohutusvaldkonnas.
Värvi- ja liivapritsiseadmete, kaitsevahendite ja mõõteriistade müüja Clemco Baltic OÜ tähistab tänavu 25. tegevusaastat. Rahvusvahelisse kontserni kuuluva ettevõtte juhi Svetlana Laanela sõnul vaadatakse vaatamata ebastabiilsele ajale positiivselt tulevikku, sest Clemco seadmeid vajatakse nii energeetika-, transpordi- kui ka ohutusvaldkonnas.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.