Äripäev • 2. september 2018 kell 5:50

Kiire palgakasv süvendas Astri Köögi kahjumit mullu

Tootmine Astri Köögis.  Foto: MARGUS ANSU, PM/SCANPIX BALTICS

Valmistoidutootja Astri Köögi kahjum süvenes mullu kiire palgakulu kasvu ning uute seadmete soetamise tõttu.

Astri Köök toodab valmistoitu Tartus Riia tänaval asuvas tootmisüksuses. Firma auditeeritud netokäive oli 1,71 miljonit eurot, näidates võrreldes 2016. aastaga 1,65 miljoniga kasvu.

Firma puhaskahjum süvenes aga tunamulluselt 500 eurolt enam kui 68 500 euro suuruseks. Juhatuse teatel oli selle taga peamiselt kaks faktorit: palgakulu kasv 12% ning uute seadmete soetamine ja tööprotsesside ümberkujundamine. Põhivarasse investeeriti 18 000 eurot.

Firmas oli mullu 50 töötajat, aasta varem oli neid 49 ning arvudes väljendatuna kasvas palgakulu 444 000 eurolt üle 499 000 euro. Ühe töötaja kohta kuus oli brutotasu mullu umbes 832 eurot.

Tänavu plaanib Astri Köök hoida kõrget toidukvaliteeti, luua uusi tooteid ning hoida häid suhteid kaubanduskettide ja teiste koostööpartneritega. Lisaks on plaanis vahetada välja mõned köögiseadmed, mis aitaks luua uusi tooteid, lihtsustada tööprotsesse ja tõsta toodete kvaliteeti.

Astri Köögi omanikud on mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 190. koha pälvinud Väino Põllumäe ning 107. koha saavutanud Hannes Kirs, mõlemale ärimehele kuulub Astri Köögist täpselt pool. Nii Põllumäe kui ka Kirs on seotud teistegi Astri kaubamärgiga seotud ettevõtetega.

Hetkel kuum