• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: ühisrahastusega rikkaks

  Kristi Saare. InvesteerimisFestival 2018. Padisel. Kallaste turismitalusFoto: Raul Mee

  Küsime investeerimisaktivistilt ja arvamusliidrilt Kristi Saarelt, kas investor Toomas tegi õigesti, kui alustas raha paigutamist ühisrahastusse. Teeme ajakirjanik Liina Laksiga kaleidoskoopülevaate maailma kõige põletavamatest uudistest. Homme saab täis Äripäeva raadio esimene tegevusaasta. Stuudios kommenteerib raadio käivitaja Priit Jõgi.

  Hommikuprogrammi veavad Liis Amor ja Igor Rõtov.
  11.00-12.00 "Investor Toomase tund". Seekordses saates vaatame otsa möödunud kuule turgudel ning investor Toomase portfellis. Räägime olukorrast arenevatel turgudel ning miks Toomas vaatamata Türgi langenud hindale investeerimata jättis. Samuti teatas investor Toomas, et siseneb lõpuks ühisrahastusse. Kuuleme, mis põhjusel ja kuidas see teoks saab. Stuudios on Liina Laks, Kaspar Allik ja Indrek Mäe.
  13.00-14.00 "Globaalne pilk". Seekord uurime, millega tuleks Eesti ja laiemalt Euroopa ettevõtjal Aafrikas ettevõtlusega tegeledes arvestada – vaatleme sealset ärikultuuri. Samuti vaatame, kuidas saab Eesti aafriklaste idusektori oskusi ära kasutada ja vastupidi. Nimelt on Garage48 ja ettevõte HumanIPO korraldanud mitmes Aafrika riigis sealsete kogukondadega aastaid ühiseid start-up-nädalavahetusi. Saates on külas tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortal endine ärijuht Aafrikas ja Lähis-Idas ning praegune juhatuse liige Peeter Smitt ning Startup Estonia juht Maarika Truu. Saatejuht Liis Amor.
  15.00-16.00 "Äripäeva TOP". Uus saade tunnustab Eesti majanduses tublisid ettevõtteid, tegevusvaldkondade kaupa on tehtud TOP 20 pingerida. Avasaade on toidutööstusest ning stuudiokülalisteks on Nopri Talumeierei ja Nopri Mahlad OÜ esindaja Tiit Niilo ning suurettevõtja Orkla Eesti AS juhatuse liige Kaido Kaare. Mis tootmises rõõmu teeb, mille üle muret tuntakse ja kas võõrtööjõuta enam hakkama ei saada, selgub juba saates. Saadet juhib Juuli Nemvalts.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.