• Jaga lugu:

  Google ostab Soomes mitu tuulepargitäit elektrit

  Foto: Erik Prozes

  Tehnoloogiagigant Google ostab Soomest kolme tuulepargi toodangu kümneaastase lepinguga, kirjutab Yle uudisteportaal.

  Augustis kirjutas Soome Yle, et Soome kerkib lähiaastatel uusi suuri tuuleparke pikaajalise lepinguga, aga ostja nime siis ei mainitud. Nüüd teatas Google, et ostab kolme Soome ehitatava tuulepargi toodangu tervenisti ära. Riigi toetust need tuulepargid ei saa.
  Google ei märgi teates, mis hinnaga ta elektrit ostab ega seda, mis suurusega lepingutest jutt käib. Kirjas on vaid lepingu pikkus – 10 aastat. Tuuleenergia on mõeldud Google’i Hamina andmekeskusele.
  Google’iga lepingu sõlminud firmade taust viib Euroopasse, Prantsuse firmani Neoen ja Saksa taustaga firmadeni CPC Finland ja Wpd Finland.
  CPC Finlandi tuulepargi ehitus juba käib ja see peaks valmis saama järgmise aasta septembris. Wpd Finlandi ehitusega on samuti alustatud ja see valmib järgmise aasta lõpus. Lepinguga hõlmatud tuuleparkide võimsus on 190 MW, seega kasvatab see Soome tuuleparkide koguvõimsust 10 protsendi võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.