• Jaga lugu:

  Vabaerakondlased esitasid uueks juhiks Kaul Nurme

  Vabaerakonna juhatus otsustas, et erakonna üldkoosolekul valitakse parteile uus juhatus, seda soovinud vabaerakondlased esitasid juhikandidaadiks Kaul Nurme.

  Vabaerakonna juhatus otsustas 13. septembril 78 erakonnaliikme soovil lülitada 30. septembril Rapla Kultuurikeskuses toimuva erakorralise üldkoosoleku päevakorda erakonna esimehe, juhatuse, aukohtu ja revisjonikomisjoni valimised.
  Erakonnaliikmed teatasid täna meediale, et esitavad Vabaerakonna uueks esimehe kandidaadiks Kaul Nurme. Meediale läkitatud teatele on alla kirjutanud Vabaerakonna liikmed Epp Alatalu, Monika Haukanõmm, Kadri Jäätma, Sirje Kiin, Raivo Kokser, Vahur Kollom, Kristo Krumm, Neeme Kuningas, Heli Künnapas, Elo Lutsepp, Märt Läänemets ja Jaanus Ojangu.
  Vabaerakondlaste teates seisab lubadus, et erakond osaleb järgmise aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel täisnimekirjaga ja ministrikandidaadiga igale kohale. Samuti lubatakse Vabaerakond viia ülejärgmisel aastal toimuvatele Euroopa Parlamendi valimistele väärika programmi ja täisnimekirjaga. "Me ei reeda oma seniseid valijaid ja pakume ka oma uutele valijatele võimaluse muuta Eesti ühiskond paremaks," seisab teates. "Kutsume kõiki endiseid Vabaerakonna liikmeid tagasi erakonda. Samuti kutsume uusi liikmeid meie algatusega liituma, et viia Vabaerakonda julgelt edasi."
  Võimalik uus esimees Kaul Nurm
  Kaul Numest kirjutas Äripäev pikemalt 2016. aastal, kui ta pani maha oma ameti Eesti Talupidajate Keskliidu juhina ja lubas hakata lõpuks pensionipõlve nautima. „Mu elu on taludele elatud,“ iseloomustas pea veerandsada aastat keskliitu juhtinud Kaul Nurm. Tema põhjalikku tagasivaadet talupidamise ja poliitika kohta Eestis saab lugeda artiklist "Taludele elatud elu".
  Samal ajal palus Äripäev Nurmel meenutada, kes on need ministrid, kes on teinud Eesti põllumajanduse jaoks parimaid ja halvimaid otsuseid. Keskliitu pikalt juhtinud Kaul Nurm toob järgnevas videos välja olulisemad nimed.
  [vimeo ][/vimeo]
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.