Äripäev • 17 oktoober 2018

Browder seab rahapesukahtluse Orase kohale

Investor Bill Browderi teates on Nordea kõrval ära nimetatud ka vannitoatoodete valmistaja Oras.  Foto: Oras

Suurinvestor Bill Browderi väitel on koos Nordeaga rahapesukahtluse all ka Soome vannitoatoodete valmistaja Oras, kirjutab Helsingi Sanomat.

Investeerimisfirma Hermitage Capital Managementi Rootsi ametivõimudele saadetud rahapesukahtlustuse andmetel võttis Oras vastu 1 060 510 dollari väärtuses vara kahelt ettevõttelt Argenta Systemsilt ja Arrell Tradingilt. Teate järgi on vara saadetud Orase Nordea pangas olevale kontole.

Oras Helsingin Sanomate kõnele ei vastanud. Ettevõtte käive oli eelmisel aastal 120 miljonit eurot ja kasum 11 miljonit eurot.

USA-Briti taustaga investori Bill Browderi Hermitage Capital Management tegi Nordea kohta rahapesukahtluse teate Rootsi ametivõimudele reedel. Rootsi ametivõimud ei ole uurimist veel alustanud. Soome leht täpsustab, et rahapesukahtluse teade pole veel kuriteoteade.

Hetkel kuum