• Jaga lugu:

  Eesti pokkeristaari süüdistatakse krüptoraha varguses

  Prokuratuur kahtlustab, et varastatud miljonid pandi kaardimängus magamaFoto: Raul Mee

  Eestis ja rahvusvahelistel turniiridel tuntust kogunud Dennis Einastot süüdistatakse miljonite eurode eest krüptovaluutade varguses.

  Postimees kirjutab, et Einasto on pea pool aastat vahi all viibinud, sest prokuratuur süüdistab teda üüratus varguses ning kohus ja prokuratuur ei taha riskida noormehe vabaduses hoidmisega. Nimelt oli leiti tema arvutist tohutu andmebaas kasutajanimede ja paroolidega, mis pärinesid viiest eri krüptoraha ja veebimajutuse keskkonnast.
  "Süüdistuse järgi teenis Einasto sel moel tulu üle 3 miljoni euro, arvutus seisneb selles, et eelkirjeldatud ajal on süüdistatava tegelik sissetulek üle 3 miljoni euro suurem kui tema ametlik sissetulek. Krüptoraha väärtuse kõikumine mõjutab arvutust sedavõrd, et arvestatud on krüptovaluuta väärtust kuritegude hetkel." ütles riigiprokurör Piret Paukštys lehele.
  Prokuratuur selgitas, et enamiku kuritegelikust tulust mängiski pokkerimängija kasiinodes maha, väiksema osa – ligi 300 000 eurot – pesi Einasto puhtaks, kandes raha oma isa kontodele, kust viimane pojale summad sularahas tagastas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Euroopa ja Baltikumi turud täna langevad
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Rootsis jõuab elektritoetus inimesteni elektrifirmade kaudu
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.