Äripäev • 31. oktoober 2018 kell 8:32

Eesti pokkeristaari süüdistatakse krüptoraha varguses

Prokuratuur kahtlustab, et varastatud miljonid pandi kaardimängus magama  Foto: Raul Mee

Eestis ja rahvusvahelistel turniiridel tuntust kogunud Dennis Einastot süüdistatakse miljonite eurode eest krüptovaluutade varguses.

Postimees kirjutab, et Einasto on pea pool aastat vahi all viibinud, sest prokuratuur süüdistab teda üüratus varguses ning kohus ja prokuratuur ei taha riskida noormehe vabaduses hoidmisega. Nimelt oli leiti tema arvutist tohutu andmebaas kasutajanimede ja paroolidega, mis pärinesid viiest eri krüptoraha ja veebimajutuse keskkonnast.

"Süüdistuse järgi teenis Einasto sel moel tulu üle 3 miljoni euro, arvutus seisneb selles, et eelkirjeldatud ajal on süüdistatava tegelik sissetulek üle 3 miljoni euro suurem kui tema ametlik sissetulek. Krüptoraha väärtuse kõikumine mõjutab arvutust sedavõrd, et arvestatud on krüptovaluuta väärtust kuritegude hetkel." ütles riigiprokurör Piret Paukštys lehele.

Prokuratuur selgitas, et enamiku kuritegelikust tulust mängiski pokkerimängija kasiinodes maha, väiksema osa – ligi 300 000 eurot – pesi Einasto puhtaks, kandes raha oma isa kontodele, kust viimane pojale summad sularahas tagastas.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum